Newsletter
WM3.Energy
Valentina Scandolara zegeviert in België
14 May 2017 Back to news

Valentina Scandolara zegeviert in België

Valentina Scandolara heeft WM3 Pro Cycling dit weekend een tweede succes bezorgd. De Italiaanse won op Belgische bodem Dwars door de Westhoek. Ze kwam solo over de streep.

Er stond de hele dag veel wind. Ploegleider Jeroen Blijlevens gaf zijn rensters opdracht al vroeg na het startschot het heft in handen te nemen. Na achttien kilometer ging het peloton op de kant. Twintig rensters wisten een voorsprong te pakken. Vijf van hen droegen het groen-zwarte WM3-shirt. “Jammer genoeg reed Yara Kastelijn lek. Daardoor bleven er nog vier van ons over”, aldus Jeroen Blijlevens.

Tot aan het plaatselijke circuit had WM3 Pro Cycling de koers volledig onder controle. Het team besloot in de slotronden aan te vallen. Het was Lauren Kitchen die als eerste een demarrage plaatste. Lotto-Soudal reed het gat dicht. De Belgische ploeg en de andere rensters hadden geen antwoord toen WM3 Pro Cycling het andermaal probeerde met onder meer Jeanne Korevaar, Moniek Tenniglo en Valentina Scandolara. Laatstgenoemde won in Boezinge.

“We hebben het goed afgemaakt”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens. “Zeker voor Valentina is deze overwinning zeer welkom. Ze was in de Tour of Chongming Island al dicht bij succes. Gelukkig houdt ze het nu vol tot aan de meet.”