Newsletter
WM3.Energy
Marianne Vos viert verjaardag met winst in Aalburg
13 May 2017 Back to news

Marianne Vos viert verjaardag met winst in Aalburg

Een prachtig verjaardagscadeau voor Marianne Vos. In de Rabobank 7-Dorpenomloop Aalburg, haar thuiswedstrijd in Brabant, pakte ze zaterdag de overwinning na een sterk staaltje teamwerk van WM3 Pro Cycling. Marianne reed samen met ploeggenoot Moniek Tenniglo naar de streep. Moniek werd tweede.

Van begin tot eind kreeg het publiek in de gemeente Aalburg een mooie wedstrijd voorgeschoteld. Na ongeveer vijftien kilometer koers nestelde WM3 Pro Cycling zich voor in het peloton. “Natuurlijk wisten we dat er wind stond. We wilden de koers maken en zijn al vroeg gaan rijden”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens. Er ontstond een groep van 21 met daarin alle zes rensters van WM3 Pro Cycling.

Niet veel later maakte de ploeg nogmaals gebruik van de wind. Tien rensters bleven van voren over, onder wie de WM3-dames Marianne Vos, Moniek Tenniglo, Riejanne Markus en Yara Kastelijn. “Moniek plaatste een demarrage en kreeg Demi de Jong mee. Marianne is daar vervolgens naartoe gesprongen”, zegt Jeroen Blijlevens.

Op circa dertig kilometer van de streep begon het ploegenspel en plaatsten Moniek en Marianne om de beurt een aanval. Aanvankelijk wist Demi de Jong enkele gaten te dichten, maar haar energietank raakte leeg. Marianne en Moniek reden weg en kwamen hand in hand over de streep. Van achteren probeerde Riejanne Markus de derde plaats nog te grijpen. Dat lukte net niet; ze werd vijfde.

Moniek verdient podiumplaats
“Het is een mooie en bijzondere dag voor onze ploeg. Marianne wint op haar verjaardag, in haar woonplaats na keurig teamwerk”, zegt Jeroen Blijlevens. “Voor Moniek is het mooi dat ze wederom op het podium staat. Ze werkt er keihard voor en ziet de laatste weken dat al haar inspanningen zich terugbetalen.”